«Street art» a la casa de la Cultura d’ Alcampell

"Lily Brik" es com es coneix a la Mireia Serra dins del mon del grafiti, una jove artista de Lleida que aquestos dies està pintant a Alcampell

«Lily Brik» es com es coneix a la Mireia Serra dins del mon del grafiti, una jove artista de Lleida que aquestos dies està pintant a Alcampell

A la casa de la cultura s’està acabant d’instal·lar un ascensor que facilitarà l’accés a la sala polivalent i a la biblioteca a les persones amb problemes de mobilitat, Lily Brik te l’encàrrec de l’ajuntament de suavitzar l’impacte d’aquesta invasiva però necessària obra.

Mireia Serra té 26 anys i és una artista reconeguda dins del «street art» on ha aconseguit fer se un lloc entre els grans tot i que fa només dos anys que s’hi dedica de ple.
Es defineix com una grafiter clàssica, els seus dibuixos, segons les seves paraules recorden a l’art nouveau, als dibuixos renaixentistes, els retrats de Velázquez, però sobretot a la gent les seves obres li recorden a l’art nouveau per els colors que utilitza. Diu que està en constant evolució i no sap cap on, té clar que la seva obra és figurativa i de moment no està interessada per l’art del segle XX ni XXI. Va pintar a Alcarras el graffiti més gran d’Espanya fet íntegrament amb esprai i per una dona, 450 m cuadrats, 420 esprais gastats i 40 dies de feina, pintant sota la calor sufocant. El seu referent viu i amic es Miguel Angel Belinchón «Belin» un artiste de Jaén d’estil realiste i fama internacional.

L’obra de la Lily, que ha despertat molta expectació a Alcampell, a la cara frontal del mur hi ha dibuixat una xuta per representar la saviesa i un noi tocant una flauta per representar la música i l’esperit pastoril, a una de les cares a dibuixat un yayo amb una nena asseguda a la falda llegint junts, al·legoria a l’espai de cultura i convivencia del que en fan us grans i nens, al mur que falta te previst dibuixar hi un paisatge del entorn d’Alcampell. 

De la Lily i la seva obra, en parlarem més, mes endavant a La Litera información. De moment deixem ho aixi. Ha sigut un plaer poder aprendre d’ella.

 

Tu publicidad






Banner 3
Aquí tu publicidad
Sitio web

Otras noticias

Un recorrido digital por San Esteban de Litera y su historia a través de los recuerdos fotográficos de sus vecinos

La colaboración de los vecinos de San Esteban ha sido fundamental para la muestra permanente que San Esteban de Litera ha instalado en las calles de la localidad. Se trata de una selección de 37 fotografías, que van desde inicios del siglo XX y hasta la década de los 80, de todas las que el Ayuntamiento recibió de sus vecinos para la elaboración del libro ‘San Esteban de Litera. Historia viva de la villa y sus gentes’.