«Street art» a la casa de la Cultura d’ Alcampell

"Lily Brik" es com es coneix a la Mireia Serra dins del mon del grafiti, una jove artista de Lleida que aquestos dies està pintant a Alcampell

«Lily Brik» es com es coneix a la Mireia Serra dins del mon del grafiti, una jove artista de Lleida que aquestos dies està pintant a Alcampell

A la casa de la cultura s’està acabant d’instal·lar un ascensor que facilitarà l’accés a la sala polivalent i a la biblioteca a les persones amb problemes de mobilitat, Lily Brik te l’encàrrec de l’ajuntament de suavitzar l’impacte d’aquesta invasiva però necessària obra.

Mireia Serra té 26 anys i és una artista reconeguda dins del «street art» on ha aconseguit fer se un lloc entre els grans tot i que fa només dos anys que s’hi dedica de ple.
Es defineix com una grafiter clàssica, els seus dibuixos, segons les seves paraules recorden a l’art nouveau, als dibuixos renaixentistes, els retrats de Velázquez, però sobretot a la gent les seves obres li recorden a l’art nouveau per els colors que utilitza. Diu que està en constant evolució i no sap cap on, té clar que la seva obra és figurativa i de moment no està interessada per l’art del segle XX ni XXI. Va pintar a Alcarras el graffiti més gran d’Espanya fet íntegrament amb esprai i per una dona, 450 m cuadrats, 420 esprais gastats i 40 dies de feina, pintant sota la calor sufocant. El seu referent viu i amic es Miguel Angel Belinchón «Belin» un artiste de Jaén d’estil realiste i fama internacional.

L’obra de la Lily, que ha despertat molta expectació a Alcampell, a la cara frontal del mur hi ha dibuixat una xuta per representar la saviesa i un noi tocant una flauta per representar la música i l’esperit pastoril, a una de les cares a dibuixat un yayo amb una nena asseguda a la falda llegint junts, al·legoria a l’espai de cultura i convivencia del que en fan us grans i nens, al mur que falta te previst dibuixar hi un paisatge del entorn d’Alcampell. 

De la Lily i la seva obra, en parlarem més, mes endavant a La Litera información. De moment deixem ho aixi. Ha sigut un plaer poder aprendre d’ella.

 

Tu publicidad


Banner 3
Aquí tu publicidad
Sitio web

Otras noticias

Ir al contenido