«Solcar memòries», el primer llibre de la tamaritana Maite Alastruey

Després de Lleida, Albelda i Tamarit, lo dijous 10 d’agost presentarà «Solcar memòries» a Castillonroy i lo divendres 18 a Alcampell.

Maite Alastruey Pérez va nàixer a Tamarit de Llitera. Ha treballat a l’administració pública i a l’empresa privada i ara degut a una malaltia crònica es dedica en cos i ànima a escriure en la seua llengua.

«Solcar memòries» és un acte d’estima i reconeixement a les vides de tres dones, la Maria, la Llúcia i la Teresa, de les que se’n fa raó d’episodis significatius, en el marc rural de la Llitera, durant la guerra de 1936, i de la Plana d’Osca, a la faldeta del Castell de Loarre, a la postguerra en ambdós escenaris.

La novel·la neix de la necessitat de l’autora (la narradora Victòria) , d’enfrontar unes dificultats de difícil solució, una malaltia imprevista, i de rellegir la memòria pròpia com de la terra que l’ha vist créixer.

El resultat ha sigut aquesta narració que combina realitat i ficció, passat i present. No és un relat d’història, ho és d’històries amb personatges ficticis com la Fel, que travessa tot el relat i es símbol del dolor, la malaltia i la desventura personal i social, aguditzada en la guerra i en les seues conseqüències.

Un món de personatges secundaris, alguns reals i d’altres de ficció, que tenen en comú la lluita per la supervivència, on tenir paraula s’imposava. Una historia d’amor, i de lleialtat que sobreviu a les circumstàncies de dolor.

Escrit en català, hi trobareu paraules espigolades del nostre parlar de les que volia donar raó, com també passatges en castellà per respectar el context lingüístic dels protagonistes.

Desprès d’Albelda i de Tamarit, lo dijous 10 d’agost presentará «Solcar memòries» a Castillonroy i lo divendres 18 a Alcampell.

Tu publicidad


Banner 3
Aquí tu publicidad
Sitio web

Otras noticias

Ir al contenido